Cursusaanbod

Introductie tot de Westerse traditie

Introductie tot de Westerse traditie. Het begrijpen van de wereld waarin wij leven en het kunnen inspelen op ontwikkelingen vereisen kennis van grondslagen. Inzicht in het ontstaan van onze huidige maatschappij en de heersende denkbeelden is cruciaal. Krijg overzicht van de bronnen binnen de Westerse traditie in deze introductiecursus.

bekijk cursus

Fundamenten van het Economisch Denken

In deze cursus bespreken we de belangrijke paradigmaverschuivingen in de geschiedenis van het economisch denken, met aandacht voor de historische, politieke en sociaal-economische achtergrond van de tijd.

Bekijk cursus

Introductie tot het Amerikaanse gedachtengoed

Dit vak biedt een overzicht van historische gebeurtenissen en de impact op het Amerikaanse regime, aan de hand van origineel bronnenmateriaal. Tijdens de cursus worden deelnemers uitgedaagd zich te verdiepen in verschillende aspecten van de Amerikaanse geschiedenis

bekijk cursus

Uitdagend onderwijsmodel liberal arts and sciences

Ons onderwijsprogramma is gebaseerd op een manier van lesgeven die deelnemers uitdaagt met feiten, logica en retorica en daarmee creativiteit en diepgang. Wat kunt u meer verwachten?

  • Gestructureerd programma met hooggeschoolde docenten
  • Gemengd samengestelde groepen voor meer dynamiek
  • Geschikt voor buitenlandse deelnemers; cursussen in het Nederlands en Engels
  • Vervolgcursussen in specifieke academische disciplines
  • Kleine cursusgroepen tot max. 15 personen

Onze organisatie bestaat uit ervaren academici en betrokken onderzoekers en anderen uit Nederland. In toenemende mate werken we samen met partners in Nederland en elders in Europa, de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Meer over onze visie en onderwijsformule is te vinden op onze ‘Over’ pagina.

Over AILAS